Kok & Kunst # 5

De chef-kok Siegfried Palmtak van studio Palmtak bereidt een 3-gangen menu waarin vele verhalen besloten liggen. Beïnvloedt door zijn Surinaamse achtergrond, laat het menu zien hoe smaken worden samengesteld door producten zoals specerijen en groenten, maar ook door de plek waar ze zijn gegroeid en de betekenis die de mens daaraan heeft gegeven. Krista Jantowski stelt een programma samen dat verbindingen maakt met het menu en haar ingrediënten; dat inspeelt op bijvoorbeeld de geschiedenis van nootmuskaat en vormen van perceptie, en brengt zo collectieve herinnering en verbeelding samen in geluidsverhalen. Joséphine Kaeppelin, initiatiefnemer van KOK & KUNST, beeldende kunstenares, en verantwoordelijke van de Buurderij Heerlen - ontwerpt de outfits van het team en zorgt voor de aanlevering van lokale en seizoensproducten voor het diner. Natali Palmtak is de host van deze avond, ondersteunt het proces van de chef-kok, en stelt de playlist samen zodat ook op muzikaal gebied de toon wordt gezet.

Vorige
Vorige

(B)ruis Magazine

Volgende
Volgende